Ennakoiva analytiikka mallintaa tulevaisuutta

Ennakoivalla analytiikalla voidaan ennakoida tulevaisuuden tapahtumia datan ja analytiikan yhdistelmiin pohjautuen.

Ennakoivassa analytiikassa luodaan tulevaisuusnäkymiä aiemman datan pohjalta. Analytiikka hyödyntää tekoälyä (artificial intelligence, AI) ja tilastollista mallinnusta, joiden pohjalta se luo tarkkoja ennusteita. Tuoreimman ohjelmistotekniikan avulla trendejä ja käyttäytymistä voidaan ennakoida tulevaisuuteen millisekuntien, päivien tai vaikka vuosien aikajanalla. Tämä uusi analyysitekniikka on kiinnittänyt monien huomion, sillä sitä voidaan hyödyntää laajasti eri toimialoilla. Myös ennakoivasta analytiikasta itsestään on syntymässä miljardien dollarien bisnes.

Ennakoiva analytiikka on loistava pohja tärkeille päätöksille

Ennakoivassa analytiikassa konsepteja, kuten big dataa, tiedonlouhintaa (data mining) ja koneoppimista (machine learning) hyödynnetään tiedon seulomiseksi ja trendien tunnistamiseksi. Näin pystytään ennakoimaan tarkasti tulevia tapahtumia ja tunnistamaan käyttäytymismalleja. Tämä kaikki mahdollistaa valistuneen päätöksenteon uusien bisnes-mahdollisuuksien löytämiseksi sekä tarpeettomien riskien välttämiseksi.

Säästä ja ansaitse rahaa ennakoivalla analytiikalla

Ennakoivaa analytiikkaa hyödyntämällä voi säästää ja ansaita rahaa. Ennakoivat mallit auttavat yrityksiä houkuttelemaan, säilyttämään ja vaalimaan asiakkaita sekä suunnittelemaan toimintaansa. Tässä joitakin tapoja hyödyntää ennakoivaa analytiikkaa:

  • Markkinoinnin ammattilaiset voivat optimoida kampanjoitaan. He saavat tietoa nykyisten tai potentiaalisten asiakkaiden käyttäytymismalleista, joiden avulla kampanjoille voidaan valita paras mahdollinen ajankohta ja kärki.
  • Lentoyhtiöt voivat käyttää ennakoivaa analytiikkaa lippujen hintojen määrittelyssä aiemman matkustusdatan perusteella.
  • Majoitusliiketoiminnassa voidaan ennakoida tulevaa asiakkaiden/vieraiden määrää, jonka perusteella voidaan asettaa huoneiden hinnat sekä maksimoida tuotot ja optimoida huoneiden varaustilanne.
  • Energiasektorilla voidaan ennakoida tarjonnan ja kysynnän suhteita maantieteellisen sijainnin, sään ja muiden muuttujien avulla.
  • Valmistavassa teollisuudessa voidaan optimoida raaka-aineiden toimitukset ennakoidun kysynnän perusteella. Ennakoiva analytiikka voi myös tarjota tietoa siitä, milloin on parempi käyttää resursseja ja milloin täydentää varastoja.

Ennakoiva analytiikka säästää rahaa

On olemassa hyvin yksinkertainen syy sille, miksi niin monet erilaiset yritykset laajalla rintamalla hyödyntävät tätä teknologiaa: se auttaa säästämään rahaa. Oli kyse sitten resurssien älykkäästä kohdistamisesta aiempien trendien perusteella, työntekijöiden aikataulun optimoinnista tai bisnesälyn lisäämisestä, ennakoiva analytiikka auttaa toimimaan virtaviivaistamisemmin.

Miten päästä alkuun?

Ennakoiva analytiikka on jo nyt kaikkien yritysten ulottuvilla.

Joidenkin korvissa nämä konseptit saattavat kuulostaa tulevaisuudessa odottavilta asioilta. Juuri nyt on kuitenkin oikea aika valjastaa ennakoiva analytiikka käyttöön. Kasvava organisaatioiden joukko hyödyntää jo näitä teknologioita, jotka ovat takuuvarmasti olennainen osa tulevaisuuden bisneselämää. Aloita ennakoivan analytiikan hyödyntäminen jo nyt!

Jätä kommentti